Tjänster

tjanster-snickare

Det här kan jag hjälpa dig med:

– Snickeri- och renoveringsarbeten

– Ekologisk renovering

– Nya planlösningar

– Planering och utförande av lägenhetssammanslagningar

– Specialbeställningar inom snickeri och andra hantverk

– Kontakter med hantverkare

– Handledning i eget arbete

Snickeri och projektledning

Jag har ett brett arbetsområde inom renovering och rumsdesign men är specialiserad på äldre inomhusmiljöer. Ibland är det små specialsnickerier, ibland slår jag samman lägenheter och ändrar hela planlösningar. Jag kan också hjälpa till med ritningar, bygglovsansökan och allt annat som kan behövas. Jag har samarbeten med de andra hantverkare och konstruktörer som kan behövas, och samordnar dessa under hela byggperioden.

Alla inblandade i mina byggen är noggranna och duktiga problemlösare.

Återbrukssnickeri

Ett roligt och miljövänligare sätt att jobba är att återbruka överblivet material och gamla snickerier, för att bygga nytt eller återskapa. Jag renoverar hellre än slänger ut.

När jag bygger upp gamla kök på nytt återanvänder jag mest originalinredningar. Men det blir också fina kök av att plocka in helt andra prylar. Skåp kan bli utmärkta köksbänkar, fönster blir fina luckor och material av alla slag går att använda. Gamla krokar, beslag, lås, ventiler och andra detaljer skapar karaktär. Det blir unika lösningar där man också kan bygga in personliga minnen, som en bräda från farfars stuga eller en gatsten från semesterresan till Portugal.

Återbruk minskar också belastningen på miljö och naturresurser.

Byggnadsvård

Jag vill gärna bevara och lyfta fram det unika i olika miljöer. Jag jobbar mycket med originalkök från 30-, 40- och 50-tal men även med andra snickerier. Med sinne för detaljer moderniserar jag genom att renovera, komplettera och återskapa och kan på så sätt bevara originalkänslan.

Kontakta mig så berättar jag gärna mer.

 

Intervju i tidningen Hemslöjds januarinummer – Kök 2016

leif-persson-snickare-hemslojd-aterbruk

Läs hela artikeln här.